ÅRELÄGER

Nu var det visserligen över en vecka sen jag kom hem från träningslägret i Åre. Men jag kände ändå att hela det är ett inlägg för sig!
För er som följer mig på Twitter/instagram eller på Facebook har säkert märkt att det varit full rulle senaste tiden.
När jag väl landade hemma förra veckan, efter två veckor i Norrland så fick jag ganska direkt fokusera om mot Kalmar Mini-Tri som gick av stapeln på onsdagen. En ganska tuff uppgift då Årelägret knappast var någon semester!

IMG_0484.JPG

Med full muddering åkte vi ifrån Ö-vik efter en veckan riktigt bra träning i Foppaland. Som ganska ny på både MTB och löpning i obanad terräng så gav veckan däruppe grymt mycket!
Tog små steg hela tiden. Något proffs är jag inte och lär inte blir på några år, men det är ialf ett framsteg att det inte ’låser sig’ i benen när jag ser lite stock och sten.

IMG_0498.JPG

Huset vi bodde i! Peak Performance Mountain house. Superfint och väldigt fräscht.
De som jag bodde med under veckan var Team Peakperformance, några ur deras academy samt några specialinbjudna gäster. Jag fick två roliga rumskompisar i en skåning och tvåan på Xtrerra SWE: Marie Nilsson.

IMG_0523.JPG

Foto: Krister Göransson
Vi har gjort så sjukt mycket roliga saker!
En utav dom var forsränning i Vålån.
Aldrig gjort det förut och är väldigt glad att jag fick chansen att testa på det. Lite skräckblandad förtjusning kan man väl säga. Är väldigt glad att jag inte är rädd för vatten ialf, det var en klar fördel.
Efter en hel dag i båtarna bytte vi om till Swimrun utrustning för att köra ca 2,5h swimrun hem till Åre igen.
Tanken var träning, men är det något jag lärt mig efter två veckor i det här sällskapet så är det att träning på pappret inte alltid betyder ’lugnt tempo’.
Men det är bra- det blir man hård av. Dessutom är ju swimrun en riktigt rolig träningsform!

IMG_0576.JPG
Foto: Krister Göransson
En annan sak jag fick testa på är att fira. Jag kan säga att detta var inget som jag hurrade högt för: kopiöst höjdrädd, mycket mer än så behöver jag knappast säga. Jag stod länge på bron och funderade på ’vad fan håller jag på med..’ Men efter bra peppning från de runt omkring klättrade jag till slut över räcket och firade ner mig: Tre gånger till och med. Eller fyra, om man ska räkna den på tävlingen också.

IMG_0863.JPG
Foto: Krister Göransson
För samma dag på eftermiddagen var Åre Mountain Quest. Mitt första race som innehöll mer än tre olika moment. Och denna innehöll: bike&run, SUP, kajak, swimrun, MTB, zipline, kanyoneering etc).
Och det gick riktigt bra!! Helt grymt lag och hela AR/Multisport grejen är något jag gärna gör igen!

På lördagen var den ett välförtjänt lite lugnare dag med endast 90min paddling. Detta som återhämtning samt lite laddning inför vad som var på intåg på söndagen, nämligen:

IMG_0708.JPG
Detta!
Förra söndagen är en dag som jag kommer minnas väldigt länge, om inte hela livet. Syltraversen var såhär i efterhand något jag är stolt att ha klarat av! Men under dagen vill jag påstå att det var bland det jobbigaste jag någonsin gjort. Det var långt, högt och långt. 12h aktiv tid, varav 7h var i bergen.
Efter ca 9h kom den välkända väggen och kommande timmarna där var riktigt tuffa faktiskt.
Men jag klarade det! Och faktiskt, nu såhär en veckan efter kan jag ju känna att jag skulle vilja göra det igen.. Om 10år eller så.

Vill passa på att tacka alla inblandade för ett grymt läger i Åre! Hoppas vi ses snart igen :)

3 Responses so far.

  1. Kristina Svensson skriver:

    Du är grym Annie!

  2. Clara Edvinsson skriver:

    Wow vad häftigt!! Hoppas veckan var underbar

  3. Åsa skriver:

    Jag läser i din trevliga blogg att du ska få tandställning. Hur går det med tänderna, fått tandställningen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.