Årssummering 2013 del 2

Och så vips har vi kommit till andra delen.
Som ni säkert märkt började inte mitt 2013 på topp. Men nu får ni läsa om en fantastisk sommar!
Del 1 hittar ni här: http://www.anniethoren.se/?p=7192 och del kommer upp här på måndag alt. tisdag!
IMG_5165

Maj: Första maj, eller valborg snarare, blev en lugn historia då jag tidigt på morgonen efter skulle ta tåget ner till Kristianstad(med nya cykelväskan) för att vara hejarklack på Wendes tvådagars. Men i.o.m att jag hade tempocykeln med mig ner föll de sig ganska naturligt att ställa upp jag också, dock var jag komiskt nog utan hejarklack under mitt lopp. Men i DamSport var jag med och körde, i världens fulaste tempodräkt. Men ibland spelar kläderna verkligen ingen roll utan den som är i kläderna som sätter standarn- och jag vann den klassen. Han som jag var hejarklack åt körde alltså på hemmaplan och gjorde en helt okej tävling.
Efter min weekend i K-stad åkte jag till Sthlm i ca 40h för att sedan på tisdagmorgon ta flyget ner till Playitas. Denna vecka var Intro-vecka inför kommande Klassikerveckor.
Och det var riktigt lyckat med bra uppslutning, bra träning och fantastiskt väder.
Jag och pappa fick dessutom många bra träningstimmar i de 35grader som Fuertventura bjöd på.
Väl hemma igen stannade jag inte en sekund mer i Stockholm än vad som var nödvändigt. Avklarade det som låg på vänt och begav mig bara till huvudstaden om/när jag hade jobb.
Under månadens två sista veckor låg det stora fokuset på att få bra träning inför säsongen.
Jag simmade i ett 7gradigt strömmen, cyklade Vätternrundan(funktionär) med föräldrarna samt sprang ett och annat långpass med pappa.
Lagom till att tävlingssäsongen drog igång bestämde jag mig för att endast tävla de tävlingar som kändes roliga. Först ut var Hallsta som traditionsenligt gick sista helgen i Maj. Var långt i från redo för att tävla om man ska basera det på träningen. Men huvudet var redo och ibland måste man bara testa. Det gick rätt så kasst. Men jag hade kul- och det var huvudsaken.

IMG_5166

Juni: Och som ett brev på posten kom en helt fantastisk sommar. Men sol, värme och glada Motalabor. Jag började tidigt i Juni att sommarjobba, på vad som kan klassas som världens bästa sommarjobb. Nämligen som badvakt ute på Motala-badet, en 50:a nere i Varamon.
Dessutom jobbade jag ganska flitigt med det stundande Långdistans SM som gick av stapeln i Motala senare i Juni. Helgen 7-8juni drog cykelfesten igång i Motala.
Och jag stod på startlinjen till Tjejvättern efter lite om och men. Jag startade själv och hade som mål att cykla upp de 4min till första startgrupp och därefter fortsätta solo mot mål.
Jag ville vara först i mål helt enkelt. Ett riktigt slitjobb och vid omberg ungefär kändes det hopplöst då jag fick rapporter om att de var LÅNGT före. Långt före är för vissa tydligen ca 1min. Lagom vid toppen av backen var jag ifatt och efter utförskörningen var jag om. En riktigt härlig känsla, tills jag fick reda på att en hade gått loss. Så jagandet forsatte. Men summan av kardemumman: jag klarade mitt mål, jag var först under målportalen.
Veckan därefter väntade ännu en tuff utmaning. Nämligen SUB 9 på Vätternrundan med Mattias Reck och hans gäng. För att göra lång historia kort fick jag snällt bryta, kroppen pallade inte 44km/h i motvind. Vaknade dagen efter med feber som gick över på ett dygn.
Under cykelveckan stod jag även i montern hos En Svensk Klassiker, tittade på Christian när han knep ledartröjan i SWEcup på Vättern GP och kramades massor.
Därefter en lugn midsommar med fin krans i håret och god mat. En massa jobb på badet där jag bland annat målade om varenda dörr. Och ännu en tur ner till Kristianstad där det mesta sket sig för första gången. Snabbt hem för ännu mer jobb, då inför Vätterntriathlon där jag byggde växlingsområde, var speaker och twittrade under loppet. Tävlingen blev riktigt lyckad och jag var väldigt stolt över hela arrangemanget- bra dag som Motalabo.

IMG_5177

Juli: I juli fick jag lära mig mycket. Hur jag inte ska göra på triathlontävlingar, vem jag inte kunde lita på när han säger att ’vi ses då’ och hur trött man kan bli utav av bara sitta på en solstol en hel dag. Första helgen i Juli gick en utav säsongens första A-tävlingar. Nämligen Vansbrotriathlon, Halvironman. Och den slutade i årtiondets väggning. Kanske var den på samma tävling årets innan värre, men denna sved mer. Jag tappade ca 8placeringar på löpningen. Enough said. Var med på Vansbrosimningen dagen efter också, men simmade lika mycket bröstsim som frisism. Kroppen var trött!
Dagarna som följde jobbade jag gärnet för att kunna ta ledigt då tanken var att vi skulle åka till söderköping. Men så blev det inte. Istället åkte jag upp med mamma och pappa till mormor&morfar i Smedjebacken. Eller jag och pappa cyklade upp! Och det blev två riktigt bra cykelpass- något som jag tror la grunden inför bra cykelsträckor på kommande tävlingar.
I mitten av juli var det släktträff! Ett 70-tal Thorénare samlade. Inte och leka med ;)
Kommande helg var det sportfestival i Varamon där Öppet Vatten var med! Inte mycket till tävling utan mer som intro för sporten. Men en liten bekräftelse på att formen var god fick jag då jag endast hade 3(eller var det 4?) grabbar framför mig.
Sista helgen i Juli var jag på tävlingsbanan igen! Denna gång i Örserum och jag kände att det var min dag. Bra simning, ännu bättre cykel och en godkänd löpning gav mig segern. Firade årets första lyckade tävling på Motalas torgfest med Christian och familjen. Därefter kom vi iväg några dagar till regnets mecka Söderköping och glasskoma på smultronstället.

IMG_5190

Augusti: Direkt från Söderköping åkte vi till Kalmar där vi övernattade i Vitargos lager, jag sprang Kalmarmilen med äckliga skavsår och Christian gjorde ett riktigt bra Kalmar GP.
Skavsåren kom efter Örserum och präglade mitt liv i ca två veckor. De sprack och blödde om vartannat- vilket gjorde att det tog, vad som kändes, som en evighet innan det läkte.
Även på Malmötriathlon blev det krångel på löpningen. Simningen gick bra och gav mig en fin lucka, som jag höll ganska stadig på cykeln men återigen föll jag igenom fältet med min katastroflöpning. Slutade 5:a.
Därefter åkte jag hem för att landa lite och direkt börja ladda om inför min andra A-tävling för säsongen: SM Olympiskdistans i Jkpg- då det var min första OL på över 1,5år var det svårt att sätta ett mål. Men först upp ur vattnet var tanken och sen få bra sällskap på cykeln för att sedan försöka springa mitt allra bästa. Klarade det hela delvis 1) var först upp ur vattnet efter en dålig simning 2)cyklade solo hela vägen som etta 3)sprang bra med ändå för dåligt och slutade 4:a. Jag grät och var riktigt besviken. Tills jag blev påminnd av att ’hey, du har tränat i tre månader- lugna ner dig’.
Lagom till SM fick jag en riktigt ego- och energiboost när jag fick äran att vara speaker på kommande VM-deltävlingen i Stockholm sista helgen i augusti! Riktigt mäktigt och något som jag kommer skryta om för barnbarnen. Efter en helhelgs arbete i Stockhom stannade jag kvar för att börja skolan igen. Och inte nog med det så flyttade jag dessutom in hos min älskade andra mamma Madde i den vevan! Och när livet var som på peak så kom säsongens sista och absolut viktigaste tävling. När jag drog igång i april hade jag detta i kikaren: Tjörn SM Halv IM. Dagen då det vände! Jag fick mitt finaste SM-silver hittils. Racerapport: http://www.anniethoren.se/?p=6701

One Response so far.

  1. JonasM skriver:

    Ni var väldigt duktiga som speakers, pålästa och roliga under hela loppet. Bra gjort!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.