Efter regn kommer solsken

Efter lördagens konstanta regn och rent ut sagt misär kom en söndag full utav solsken.
Jag bestämde mig samma minut som jag vaknade att följa med Mike ner till Jönköping för att simma den Open Water Trophy deltävling som gick av stapeln där.
Med tanke på att det var väldigt spontant och dessutom dagen efter en urladdning i isande kyla så var jag lite småtveksam på om jag skulle kunna få ut något mer ur kroppen.
Men med blicken mot Vansbro så var det en god möjlighet att få en bra genomkörare. Dessutom hade jag inte simtävlat på över 3år..
Och det visade sig vara ett väldigt bra beslut!

20140701-211759-76679303.jpg

Jag simmade nämligen in på en finfin andra plats! Vinnande Ellen Olsson(Tvåfaldig SM-mästarinna) är så duktig att jag knappt såg röken utav henne. I 400m klarade jag av att hänga med på hennes fötter, men sen var det adjö.
Jag simmade därefter 2400m helt själv. Jag låg faktiskt där och funderade på hur jag alltid lyckas hamna själv. Det är liksom över 40pers startande men ändå hamnar jag helt solo.. Jag är liksom för dålig för Sverigeeliten men för bra för de nybitna. Men sak samma!
Supernöjd med min andra plats och tycker simformen äntligen är precis där den ska vara.
Anton, min Team2XU-kamrat, tog hem racet i Jönköping och två dagar senare tog han även SM-guld på 5000m. Grattis!

BrosfNTCUAAP_Qf

I söndags hände mycket.
Bland annat åkte mamma och pappa till Almedalen. Men framförallt så fick jag besök av två grymma grabbar, Oskar Djärv och Ludwig Fleetwood, som flyttade in för att sedan ha spenderat hela veckan här i Motala för träning.
Att Motala är ett triathlon-mecka är ingen nyhet. Ungdomar har ju vallfärdat hit i över 20år nu.
Men för oss som är över gymnasieåldern är det svårt att hitta den perfekta kombon.
Men jag tror nog att Motala är det närmsta man komma till perfekt! Här är allt nära, smidigt och det finns många träningskompisar.
Så Oskar och Ludde fick flytta in hos mig under veckan och det har varit förbaskat trevligt. Mycket skratt med de två och verkligen två helt underbara vänner. Två grabbar som är guld värda helt enkelt!

20140701-211755-76675841.jpg

Oskar hjälpte mig dessutom att dokumentera första testet av Simbojen från Olander som jag köpt på Triathleten.se. Bilden har Ludwig tagit. Teamwork på hög nivå som ni märker.

20140701-211757-76677493.jpg

Simbojen kan jag förövrigt rekommendera till alla er som ofta brukar simma själva.
Man syns väldigt bra med denna med sig, möjligheten att plocka med sig värdesakerna finns och inte minst kan du använda bojen när du känner att du vill vila lite..
Så är det så att du lätt får kramp och inte vågar ge dig ut längre ut från strand så kan detta vara ett hjälpmedel!
Jag fick just höra att den finns numera i flera färger. Jag skulle dock rekommendera att man köper det skrikigaste färgen som finns, köper man den för att synas ska man ju göra just det..
Vad du ska tänka lite på då: Se till att du knäpper den ordentligt och att du drar åt i midjan ordentligt, detta för att hålla bojen på plats mitt på ryggen när du simmar. Om du slåss med bojen eller att den är i fothöjd är två tecken på att den sitter fel.
Sen är den ganska tung. Jag märkte på dagens distanspass att den har en tendens att ’gräva ner sig’ lite i vattnet vilket gör att den blir lite tung att simma med. Men det är nog bara märkbart om du är en väldigt erfaren öppet vatten simmare med full koll på din pace. Alltså: ska du ut och simma distanspass är den perfekt! Men skippa den på intervallerna om du vill få bästa möjliga känslan.
Är du sugen på en egen så finns dom som sagt hos Triathleten.se. Jag betalade 399kr för min och det tycker jag helt klart att den är värd.

20140701-211800-76680019.jpg

En annan kul sak var när vi i tisdags fick finbesök på bryggan av självaste Rasmus Henning och kompis.
Trots att vi bott här vid vattnet i över 5år vänjer man sig inte riktigt med att vänner simmar hit och knackar på iklädda våtdräkt. Men det uppskattas rejält! Alltid kul att träffa Rasmus, han är en förebild och en oerhört trevlig människa.
Vi pratade lite om Vätterntriathlon där han placerade sig på en fin tredje plats!
Dessutom ska Rasmus, liksom jag, simma Vansbrosimningen och blev väl lika besviken som jag när simmet blev halverat p.ga kylan..
Men mer om det imorgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.