Jobbigt men sant

Det finns vissa saker, eller snarare uttryck, som folk säger som är så sjukt jobbiga och irriterande när dom sägs men ofta är helt sanna. Som:
”Tiden läker alla sår” : när man står där och storgråter, med känslan utav att man fått mattan undanryckt under fötterna och varken vet ut eller in, är det bland det jobbigaste som finns när någon säger att ”ge det lite tid bara, tiden läker alla sår”. Mest ont gör det ju för att man vet att det är sant men just då inte kan se något ljus i någon tunnel och har verkligen ingen lust att vänta ut något.. Men jag har efter några riktigt käftsmällar lärt mig: tiden läker faktiskt alla sår.

’Varje gång du får ett nej är du närmare ett ja’ – amen alltså, va? När man hör det tänker jag alltid på den engelska versionen ”Every time I thought I was being rejected from something good, I was actually being re-directed to something better” och även den gör mig småirriterad. Mest för att det väldigt ofta är sant! Det är många gånger jag känt mig ordentligt dissad för att senare märka att det var det bästa som kunde hända.

OCH FAVORITEN: ”Det blir bättre/lättare när du blir äldre” När man hörde det för ett par år sedan tänkte jag alltid: Okej. När är man äldre? Vilken ålder är det? Och varför skulle saker mirakulöst bara bli bättre då? Pucko. Men i sanningens namn: det blir faktiskt lite bättre för varje år som går. ’Saker’ är väl kanske fel ord, men relationer till andra och sig själv: dom blir garanterat bättre.
Ju äldre man blir desto mer lär man ju känna sig själv och lär sig köra sitt race utan att bry sig så extrem mycket om vad alla andra tycker. Och det, det är bättre!

Det finns mycket saker jag önskar jag visste när jag var 17-18-19år. Jag tror jag skulle kunnat gjort så mycket saker annorlunda och så mycket bättre. Att ta igen det nu har jag fattat att det går liksom inte, men man ska ju inte vara så dum att man låter bli att lära sig utav dom.

One Response so far.

  1. Clara Edvinsson skriver:

    Åh vilka bra citat och jag håller med om att det oftast faktiskt är sant!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.