KINA

Nu har vi landat och hunnit spendera två dagar i den här vackra staden. Tredje gången jag är här och jag måste allt påstå att det ser ut som det hänt radikala saker varenda gång. Inte så man känner igen sig faktiskt :)
Två dagar har vi haft som sagt, fyllda av saker som man i Peking ’bara ska se’; Himmelska Fridens Torg, Den förbjudna staden och kinesiska muren! Alla tre någon som jag inte gjort förut men något som jag nu i efterhand är väldigt glad att få upplevt!

2013-09-18 09.56.47Jag ganska exakt i mitten av den 72hektar stora förbjudna staden

2012-09-19 11.06.48Jag och Christian ungefär halvvägsupp. Observera att det redan då är ganska långt ned till där bussen parkerades..

2012-09-19 11.33.10 En andfådd Annie vid ’toppen’ av vår del av kinesiska muren. Det blev lite mer klättring än jag trodde att det skulle bli. Och tyvärr gjordenn dimman/smoggen(?) att vi inte fick se så mycket av den annars så vackra utsikten.

Imorgon bär det av mot nordligare breddgrader upp till det så kallade treriksröset där Ryssland, Kina och Norde Korea möts! Det blir flyg dit upp och på lördag börjar sedan cyklingen, jag och Christian är efter dagens vandringar taggade till max!
Ni glömmer väl inte att kika in på Vätternrundan Chinas facebook sida? Där kommer det komma uppdateringar lite oftare än ni får här!

Ha det bra,

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.