Asia Roadbiking Tour

Vilken resa!
Så mycket resande i en resa dessutom.
Jag har så mycket att berätta om mina två veckor i Kina med en avstickare i Nord Korea att det är svårt att veta vad jag ska berätta först.
Men jag tänkte att först och främst skulle berätta lite och tävlingarna, sen när jag fixat lite bilder så lovar jag att berätta lite mer om tiden utanför cyklingen.
Men just cykelracet var alltså huvudsakligen anledning att jag åkte till Kina, det var alltså tredje året i rad som jag var med på Vätternrundan China och tävlade.
För att berätta lite kort så vann jag 2012 och tvåa 2013. Ryskan som slog mig förra året var på plats även i år..

IMG_2183.PNG

Första etappen gick avstapeln endast 2dygn efter att vi landat på kinesisk mark. Däremellan hade vi dessutom hunnit med att hänga en dag i Peking, fått uppleva inställda flyg på världens största flygplats pga av kraftiga stormar samt flugit ett par hundra mil upp till de mest östra delarna av Kina och till staden Yanji.
Första etappen var 168km som både startade och avslutades i Yanji. Banan var rätt snäll i ca 11mil, därefter mer och mer kuperat. I och med att vi startar i en stor klunga, tjejer och killar ihop går det helt ruggigt fort emellanåt. Men hade väldigt bra ben och satt med rätt fint hela vägen!
Hade dessutom pappa som hade stenkoll på både konkurrenter och fart så det kändes ganska tryggt.
Men helt tryggt var det inte! Vi var tre tjejer in i på målrakan som spurtade om pallplatserna. En av dom lyckades jag spurta ner: ryskan, men den vinnande mongoliskan var för svår..

IMG_2236.PNG

Men det fina med ett fler dagarslopp är att det kommer nya chanser.
Så två dagar senare fick jag chansen till revansch. Vilket jag fick!! Det var en aningen kortare men lite mer kuperad bana, vilket passade mig perfekt. Det gick i ett helt bisarrt tempo, precis som etappen innan: över 38km/h i snitt i 70km. Men även denna etapp blev det spurt och mot mongoliskan. Men på etapp två hade jag bäst ben och lyckades trycka ifrån henne sista 15m!
En grymt härlig känsla :)
Även väldigt kul att få avsluta på topp med Pappa, efter det här loppet åkte han nämligen hem till Sverige igen.IMG_2264.JPG

Etappsegern på andra etappen var också den enda etappen jag lyckades vinna. Och det gav mig dessutom gula ledartröjan inför tredje etappen som gick av stapeln redan dagen efter i Nord Korea.
En etapp som inte slutade riktigt lika bra tyvärr..

10700477_10152374723539607_8594337016841312241_oSom ni kan se på tröjan så bjöd inte Nord Korea på det roligaste cykelvädrets. Smutsblandat regn är inte det man drömmer om när man ska köra ett GP-lopp. Men samtidigt var det lika för alla så jag har egentligen inget att skylla på.
Först och främst var jag inte med när tåget med vinnande ryskan gick, vi kämpade länge och väl för att komma ifatt men det fanns inte hästkrafter i varken mig eller mongoliskan för att hämta hem luckan till ryskan och hennes hjälpryttare.
Och tyvärr fick jag även se mig slagen av mongoliskan i spurten om andra platsen..
En mindre rolig dag på jobbet helt enkelt och jag var allt annat än nöjd timmarna efter loppet..

1977207_10152376606979607_1497234155228193710_nMen som tur är fick jag ett par dagar på mig att hämta ny kraft och ladda om!
Vi reste ca 7h i buss och ungefär halvvägs besökte vi den lilla gossen ni ser på bilden över.
Världens största sittande Buddha. Hans högerhand är 7m hög..
Att få ett par dagar att bara ta det lugnt och inte minst få åka till en storstad (Changchun) med västerländsk mat var preciis vad jag behövde.
Just maten i Kina är faktiskt min störta akilleshäl när jag är där borta.
Jag vill säga att jag inte är en speciellt kinkig person, MEN, jag gillar inte: Varma grönsaker, svamp eller fett kött. Eller koriander. Welcome to China liksom.
Jag borde kanske skämmas när jag berättar att jag under de dagar som jag tävlade stoppade i mig säkerligen 11-12 Snickers – men tyvärr var det ibland det enda som gick ner.

IMG_2369.JPG

Och det slutade bra tillslut! Inte perfekt, för perfekt är väl när man får plocka hem guldet.
Jag slutade på en andra plats totalt och även en andra plats på sista etappen
Även detta silver är jag nöjd med! Det har blivit många den här säsongen och det kan jag faktiskt leva med.
Jag vill tacka Nordic Ways, Vätternrundan och alla andra bakom Asia Roadbiking Tour för ett grymt arrangemang. Jag hade sjukt roligt cyklandes runt i olika delar av Kina och är väldigt tacksam för allt jag fått uppleva!

———————————————————————————————————————–

Och imorgon drar jag igång igen! Uppbyggnadsfas och därefter grundträning som heter duga. Väldigt taggad på att få igång träningsrutiner igen. Och SIMMA- jäklar vad kul det ska bli.
Kan också berätta att det pågår bloppis här på hemsidan, twitter och facebook under veckan, så titta in i tid och otid vetja!

One Response so far.

  1. Andreas Lindén skriver:

    Kul att följa dig när du körde där borta! Blev själv sugen på att vara med någon gång. Bra prispengar också. Maten är dock ett hinder. Har aldrig varit magsjuk så länge som när jag körde Tour of Quinghai Lake 2009.

    Bra jobbat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.