KOM IGEN NU VÄDRET

Det är få saker som man kan styra så lite över som vädret. Men just nu hoppas jag verkligen att någon med övernaturlig makt kan hjälpa mig lite.
Vi har fullständigt skitvädret härnere. Nu snackar vi mössa och vantar alltså.
Igår, fredag, hade vi inte en grad över 6grader(inte ens de fem minuterna som solen nästan sken igenom molntäcket).
På briefingen igår sa tekniska delegatet att det var kallt i vattnet och man märkte att han verkligen drog sig för att säga just hur kallt: 14grader.

Med gårdagens väder, alltså 6grader och 14grader säger reglementet i Triathlon att det är en hälsofara att ha triathlontävling- det betyder att det hade blivit en Duathlon.
Idag lördag är det inte riktigt lika isande kyligt, men det är inte tillräckligt varmt för att nå upp till det 13grader som behövs för att tävlingen ska göras enligt plan imorgon..

20140517-170027.jpg
Att säga att man inte påverkas av detta vore att ljuga. Klart man blir lite nervös över det faktum att tävlingen kanske inte blir av. Eller tävling blir det, men Duathlon(då blir det aldrig riktigt tävling så att säga..)
Men samtidigt så känner jag att det kommer blir så episkt bra om det blir race enligt plan, alltså 750m simning i det 14gradiga vattnet.
Varför undrar ni? Jo, som hyfsat van med kallt vatten har jag kanske lite fördel nu när det är riktigt kallt.
Jag märkte på insimmet idag att många av tjejerna och killarna för den delen kippade rejält efter andan av kylan. Lite på samma sätt som vi skandinaver kanske ligger lite i efterkant när det är 35grader på tävlingarna. Arv och miljö eller vad man ska säga.
Men kallt är det! Så pass att min köldallergi gjorde sig väl påmind.. :

20140517-170120.jpg
Banorna i övrigt då?
Jo: cykelbanan är helt åt fanders. Det är hål och andra skavanker på vägen varannan meter. Vad sägs om två 90graders med järnvägsspår med uppvikt asfalt mitt i kurvorna?!
Det kommer smälla rätt bra imorgon. Fast kanske mest över det faktum att vi och framför allt grabbarna som är 79pers till start bara har en körbana att cykla på- aningen tajt..

20140517-170542.jpg
Men nu kör vi!! Bara att njuta att få vara här och vara med om detta:)
Så nu håller vi bara tummarna att jag får vakna upp imorgon, klockan ställd på 08.00, och möts av fint&varmt väder!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.