Nästsista veckan i Juli

Haft det mer än helt fantastiskt sen sist jag skrev här, då rapporterade jag om SM-Silvret i Västerås, och tror att mycket har med att göra att det är fantastiskt sommarväder och att träningen rullar på fint.
Även tävlingarna rullar på! De avvecklar varandra och jag kan inte minnas när jag hade så kul på racen sist. Varje lopp är roligt, givande och tuffa!

20140724-101816-37096867.jpg

I helgen som var gick Gothenburg Triathlon av stapeln. En nystartad tävling som nu i efterhand får högt betyg!
Jag gillar ’back to basic’ tävlingarna ganska mycket. När växlingsområdet är på en gränsplätt och det är rätt simpla banor- då känner jag mig hemma.
Tävlingen, som var en non-drafting olympiskt, gick som sagt hem hos mig! Och inte minst gick det också bra. Med en tidig start redan vid 08.35 så började dagen redan vid 06.00 för frukost och prepp.
Det är lite skillnad mot de tidigare loppen på säsongen då jag knappt vaknat innan 08.00..
Men när starten väl gick var jag vaken och allt var på sin plats!
Simningen gick riktigt bra dagen till ära. Med våtdräkt och svårnavigerat så är det lite som att vinna på lotto om man lyckas simma på bra. Men det var nog just navigeringen som gjorde att jag kunde distansera mig till de andra tjejerna.. Samt ta in på grabbarna som startade 5min innan oss.
Vid växling så hade jag simmat in de 5min och växlade som topp 10 i den totala tävlingen. En snabb växling och ut på cykeln var jag nog 6a om jag inte missminner mig.
20140724-101816-37096141.jpg

På cykeln hade jag fått tydliga instruktioner av coach att köra på. Som en blådåre helst.
Jag har haft lite svårigheter att ’få ut’ allting på cykeln på senaste tävlingarna och det som var viktigt i söndags var just detta: att få ut min fullständiga kapacitet.
Om jag lyckades med det lämnar jag faktiskt osagt tills vidare.
Men jag ger min cykeltid en tumme upp ialf.
I det totala loppet var det ungefär vid växling nr2 som jag helt tappade bort grabbarna. Svårt att hålla koll på hur man ligger till när de dessutom startade 5min före!

Med den avslutande löpningen framför mig så försökte jag även att få in de här med att verkligen dricka ordentligt. Är svårare än man tror, att hålla koll på det intaget.
Men jag tyckte jag skötte det hyfsat bra och kände mig rätt fräsch när löpningen väl började!
Som de flesta av er vet avslutas alltså en olympiskt med 10km löpning. Men detta var med en twist: väldigt kuperat och på stigar. Det gjorde löpbanan rolig, men tuff! Och tyvärr lite långsam för min del. Sparng på strax över 41min på den avslutande milen, vilket i värmen är en helt okej tid. Men jag ska inte sticka under stolen med och säga att jag verkligen längtar efter min första SUB40 på avslutande milen- något jag känner finns i kroppen.

20140724-104059-38459636.jpg

Gick i mål på 2h2min53sek, en sluttid som räckte till en 5e plats bland herrarna. Vilket är en av de bästa totalplaceringarna jag någonsin sprungit in på! Så jag är absolut nöjd och glad efter Gothenburg Triathlon och får jag chansen vill jag mer än gärna köra den tävlingen igen.

För att fira med seger och för att få umgås med 4/5delar av familjen och Mikes bästa kompis på bästa möjliga sätt så begav vi oss mot Liseberg efter min målgång.
Hade en helt grym eftermiddag där med mycket karuseller och skratt!

20140724-101819-37099763.jpg

En bild säger ju mer än tusen ord sägs det. Denna säger väl allt.
Jag är inget fan av farter och har tyvärr, mycket tack var min mamma, blivit aningen höjdrädd.
Pappa har även han fattat att det är läskigt med karuseller. Mamma skrattar åt min och pappas panik. Mike och Måns är stencoola.

Imorgon bär det av mot Jönköping och SM på Halv IM. Stay tuned om mina tankar inför loppet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.