Nyfikenhet eller vikthets?

”Vikthetsen i vårt avlånga land fortsätter. För att ge det hela lite substans väljer jag att visa exakta siffror. Detta är mängden googlesökningar som gjorts på mig senaste två/tre veckorna och därefter har personerna hamnat på min blogg! Först och främst: hur kul som helst att så många är nyfikna, varmt välkomna. Men tredje punkten.. 42personer har under senaste veckorna alltså googlat Annie Thorén vikt. Varför? Kan någon förklara för mig vad det spelar för (ursäkta mig) jävla roll hur mycket jag väger? Jag är en stor tjej, har alltid varit och har förstått att ’man’ tycker det är imponerande att jag kan springa med ’min kropp’. Men att googla det? Om någon av er undrar så ta inte till google, slå en pling så ska jag berätta det för er. För jag är stolt över mig själv, trivs med den jag är och anser mig själv vara så grymt mycket viktigare än ett nummer på en våg” 

BXqxqu-IYAAZn9A

Ett inlägg jag gjorde på facebook igår.
Först och främst vill jag tacka alla som kommenterat och hört av sig! Det värmer i hjärtat.
Men vet ni va? Siffran är nu uppe i 48. Det är tydligen viktigt att veta vad jag väger.
Det finns mycket att tycka om detta. Allt från att det är konstigt att folk inte har viktigare saker att fundera på till att jag får skylla mig själv som har blogg osv.
Jag väljer att inte säga så mycket mer om det nu, för som jag skrev ovanför så trivs jag med vem jag är och hur man än vrider och vänder på det är min kropp min, det är mitt redskap till att bli så bra som möjligt. Men jag hoppas det får folk att tänka till, att dom kanske inte vräker ut sig att dom är mer athletiska än någon annan utan att egentligen veta om det är sant eller googlar på någons vikt. För vad spelar det för jävla roll?

—————————————————————————————

Nu pratar vi om roligare saker!
Två dagar med bra träning är gjorda. Bland annat två simpass i helt tom bassäng, sån lyx är det få stockholmare som får vara med om..
Och igår var första snabbdistanspasset/ stakpasset på stakmaskin. Kördes på Actic City, som förövrigt är ett riktigt schysst gym. Och passet kändes bra trots brist på fartpass senaste månaden och inte minst är träningsvärken i latsen ganska härlig efter 30min stakmaskin..
Tiden går fort och nu är det bara en och en halv vecka kvar innan jag åker tre veckor till Playitas! TRE VECKOR. Bort från kylan och regnet. Det får man att uppskatta att hoppa över vattenpölar och det idag på löpningen blev det mycket hoppande! Men med radio i lurarna så känns det helt naturligt, mitt i passet kom denna:

Minns Portugal när jag lyssnade på den här 6ggr om dagen på Nox..

2 Responses so far.

  1. MT skriver:

    Jag tror (och hoppas) att det inte har någonting med att det är ”konstigt” som du skriver, att du kan springa och allt vad du gör, men din vikt. För det är helt fel. Du har ju en otroligt vältränad men framförallt HÄLSOSAMT kropp att arbeta med, det är ju tydligt att du mår bra och sköter om din kropp och LYSSNAR på den. Ingen kropp mår bra av att vara allt för underviktig och träna de mängerna som du gör, men det är det som folk missuppfattar – eller egentligen så vet jag att många själva vet det i grund och botten också men det är många som hamnar i ätstörningsträsket, som inte klarar av att jämföra sig med andra samtidigt som de tränar hårt osv. Som inte klarar av att hålla en bra kost som ger dem den energi som de behöver i sin träning. Du är en stor förebild för många som visar att man inte behöver vara anorektisk för att vara elitidrottare, och vad som håller i längden – det är helt självklart. Om alla vore lite mer som dig, då skulle svensk idrott lyfta enormt!

  2. […] Annie Thorén berättade i en podcast och i sin blogg att det var vanligt att folk googlade hennes vikt. Men va fan!? Varför? […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.