Pulstest FIRSTBEAT, Clover by Magnus L

Jag har under 24h (tis förm till ons förm) haft pulsband på mig då jag gick med på att vara testperson för Magnus och hans kommande föreläsning.
För det första, för er som inte vet det: Jag har aldrig pulsband på mig. Verkligen aldrig.
Det är obekvämt och jag är för naiv för att träna efter puls ändå. Dessutom saknar jag korrekta siffror att träna efter, men det ska det väl bli ändring på hos Wandus den 16december..
Men i och med detta kändes det som en rolig grej att få en tydligare bild över hur hjärtat jobbar under dagen och att sova en natt med pulsband kändes ganska kul.

BaFCUIYCIAAryO_För att ta det lite kortfattat så skulle jag alltså ha pulsbandet på mig i 24h, under dygnet skriva vad jag gjorde och när jag gjorde det samt under hur långt tid. Allt från att registrera när jag åt mellanmål till när jag badade i 2m höga vågor(bilden).
Detta för att i senare sammanställning få se vilka olika pulskurvor jag hade under diverse aktiviteter och för att se hur jag återhämtade mig under dagen samt under natten.
Att jag i förra veckan låg i halsfluss togs i efterhand med i beräkningarna, vilket jag tror spelat stor roll på resultatet. Dels för att jag har feber ytterst sällan(vilket tär på kroppen) samt att jag nog säkerligen fortfarande har antibiotika kvar i systemet.

Detta är ett test som inte bara visar de fysiska påfrestningarna utan även de mentala.

bild 1

Men detta var ett aha moment av rang.
Att jag under senaste veckan drömt mycket konstigt, sovit oroligt och känt mig lite besvärad vid morgonkvisten- det såg man tydligt att så var fallet även förra natten.
Jag återhämtade mig, som elitidrottare och 21år, oerhört dåligt under nattsömnen..

bild 2

När jag återhämtade mig som bäst? Jo, om ni tittar nog på grafen så ser ni: tiden runt lunch med datorn i knäet. Det gav mig nästa dubbelt så mycket än vad samma tid gav mig sovandes.
Återigen, sjuk förra veckan och antibitoika kur. Klart att kroppen fortfarande återhämtar sig från just det istället under natten.
-En sak som gjorde mig varm i hjärtat och glädjer mig att kunna visa på papper är att, kolla på grafen vid ca 09.00 ons så ser ni att jag ’sköt i höjden’ några slag, det är när jag såg Madde på frukosten. Då är det min hjärna som visar sig, alltså inte att jag gjorde 10 max upphop när jag såg henne. Fascinerade va?

bild 3

Det finns mycket att säga om detta och jag skulle vilja berätta allt!
Men blogginlägget är redan långt. Men jag lovar att jag ska återkomma mer om detta när jag varit hos Wandus. Då får jag lite mer grund och kan se en större bild.
Dessutom har jag bokat in att göra detta testet igen, fast under en 3 dagars period, i slutet av januari för återkoppling och se om det blivit några förändringar.
Förhoppningsvis är återhämtningen mycketmycket bättre! Och att det inte ’bara’ är datorn som får mig att slappna av lite under dagarna. Även fast just det inte förvånar mig så mycket!
Men ett av problemen till att jag sover lite dåligt, det har jag redan tagit hand om. Eller det är i alla fall under process till att ’bli bättre’. Ärlighet varar längst! Som jag skrev häromdagen, våga fråga andra eller be om hjälp.

BaEyra4IAAArS3pKram från mig!

One Response so far.

  1. Cecilia Carlen skriver:

    Jamen, kom igen! Du är ju stark! Supportar så mycket jag kan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.