Racereport Bratislava

Att blicka tillbaka på ett race tycker jag alltid är ganska svårt. Jag är antingen väldigt nöjd och då tycker jag det är svårt att analysera, eller så är jag riktigt besviken och då känns allting bara skit- vilket ingen vill läsa om?
Men jag fick en liten lathund av Ludwig Fleetwood och det gav mig väl en lite knuff att skriva några rader om loppet i Bratislava som jag passande nog är varken väldigt nöjd eller riktigt besviken med.

Bn5pqMMCYAAXpGN
Det var mycket snack innan om vädret. Eller kylan snarare. När tekniska delegaten berättade på briefingen att det var 14grader i vattnet var det nog många som fick lite panik. Kanske för att de var rädda för att frysa, eller som jag är simspecialister och inte särskilt sugna på att köra Duathlon. Jag höll mig ganska cool, klart att jag hade blivit lite sne om simningen hade blivit ersatt med ännu mer löpning- men vädret är inget man kan styra över, så varför vara arg på det?..

10308243_10152118805969607_1402765371272143741_n
Med ca 1h kvar till start meddelade tävlingsledningen att de tänkte skjuta upp starten i 30min.
30min senare berättade dom att tävlingen skulle starta enligt schema.. Aningen förvirrande men det gick i det stora hela bra. Förutom för en tjej som höll på att missa starten.
När starten väl gick var det 11grader i luften och 14grader i vattnet.
Jag var rankad sist och fick då springa ut på pontonen som sista tjej. Inget jag vill göra fler gånger- att springa ut sist betyder sämsta platsen. Och en dålig plats visade det sig att det var, för jag fick rätt bra med stryk!
Simningen är väl egentligen det som jag är mest missnöjd med. Jag trodde faktiskt att jag skulle komma upp med första klungan. Men det stämde inte riktigt i söndags och jag hade en bit upp till de 6st tjejer som kom loss..

Cykelsträckan var komisk. Det var en vurpa i varje kurva och det liknande till slut en parodi.
Det var dålig asfalt, järnvägsspår med uppfläkt asfalt och dessutom kallt och konstant regnande. Jag kände mig stark på cykeln men lite rädd. Vurpor kan jag ta, men det finns gränser. Jag låg på min kant ganska långt ner i klungan och höll mig som tur var på cykeln hela tiden med undantag för att jag fick sladd i en kurva som jag som tur var lyckades rädd upp.

10277825_10152119016149607_7684191895629271343_n

BoFi1TlCEAEB-vQLöpningen var väl som den brukar fast lite bättre. Jag sprang på bra hela vägen och höll hela vägen i till mål. Min teknik, har jag fått höra, är inte speciellt bra när jag börjar bli trött. Vilket heller inte är några nyheter men jag kan också se det lite glädjande: den var inte skitdålig från första steget.
Banan vara hyfsat platt med rejäla vattenpölar och lite halvdålig kullersten. Totalt var den 5,4km och jag sprang på 21.10 – vilket i runda svängar betyder 3.55min/km fart!
Totalt så slutade jag till slut på 27e plats, ingen placering att hänga i granen men ett hyfsat resultat då detta var första ITU-racet på 4år och första riktiga tävlingen för säsongen!
Nu kan det bara bli bättre :)

Tar med mig mycket saker hem från Bratislava, mycket detaljer att slipa på och framförallt hur kul det är att vara ute och tävla bland europaeliten!

8414356_orig
Sen har jag fått lära känna Mr. Fleetwood lite mer och har verkligen haft en riktigt rolig helg ihop med honom och Pappa :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.