Säsongen 2015

Det är kanske lite ’bad-luck’ stämpel på att summera säsongen när man har ett lopp kvar.. Men det känns egentligen som om jag har avslutat säsongen 2015 och påbörjat 2015 2.0.
Men det har varit en ganska kort sommar! Det började väldigt sent pga en ganska rejäl och långdragen höftskada som började spöka redan i april och inte förrns i Juli var den helt väck.
Men jag hann ju trots allt med ett VM där i slutet av Juni.. Ett VM på hemmaplan som jag aldrig kommer att glömma. Ett stabilt lopp med tanke på förberedelserna och att komma 9a på Långdistans VM är något jag är rätt nöjd med. Dock hade jag velat simma, cykla och springa snabbare. Men det är en annan femma..

Och efter VM känns det som om jag inte har gjort någonting.
Det är ju visserligen inte sant, men det är så det känns. Jag vann Sthlm Aquathlon och Vansbro Tjejsim, placerade mig tvåa på Kalmar Mini-Tri och avlutade Sverige säsongen med en andra plats i Tjörn. Det är i det stora hela ok, men det har hela tiden känts lite beigt.
Är jag tuff mot mig själv nu? Ja, kanske lite orättvis. Men det handlar ju mest om att jag hade stora förhoppningar på den här säsongen – något som har uteblivit. Vad hade jag för förhoppningar då tänker ni? Jo, en SM-medalj bland annat. Min stolpe ut i Jönköping sved riktigt ordentligt och just de som skedde där var ju den största besvikelsen jag någonsin känt. Den stora frågan jag ställt mig är ju: hade jag vunnit, hade det hållt? Och det får vi ju aldrig reda på nu.

Något annat som dragit ner den här säsongen är alla mina kassa löpningar. Genom hela sommaren: bara väldigtväldigt dåligt. För att vara helt ärlig är jag inte jättebra på att springa och är fullt medveten om att det är svårt att springa över sin förmåga. Men det har jag heller inte haft som mål. Däremot känns det förjäkla surt att springa 10min sämre på Tjörnbanan än vad jag gjorde förra året. Det ska/FÅR liksom inte ske – framförallt inte när jag faktiskt sprungit mer timmar än någonsin.. Har tyckt att det är lite tråkigt att inte få (be)visa att jag faktiskt kan springa!

Så den där peaken, det där riktigt bra loppet med den där goa känslan har uteblivit hittills. Jag tränar som en toka för att uppnå de i Sardinien om några veckor!
Jag har ju på gott och ont väldigt mycket att jobba på! Jag kan bli bättre på cykeln, löpningen, styrkan, nutritionen, att pacea och att ta hand om mig själv. För det mesta är jag tacksam över att jag har så uppenbara svagheter: för då vet man ju vad man ska bli bättre på. Men ibland är dock också rätt jobbigt att ha så uppenbart svaga sidor..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.