SHANGHAI DAG 1

Det är nästan ett under att vi tog oss hit igår och att vi gjorde det ’in one piece’.
Vi har inte haft den nästa uppladdningen och starten på vår resa hit. Det började för några dagar sen när vi upptäckte att vår bokning på hotell var ganska fel.. Typ en månad åt helvete.
Alltså, inget hotell och förlorat alldeles för mycket pengar.
Som om den stressen inte vore nog så lyckades vi dessutom, dagen efter, att tappa våra tågbiljetter från Peking till Shanghai. Det är svårt att förstå hur det kan ha gått till- vi fattar inte ens själva mer än: shit happens?
Men efter mycket jobb och mycket hjälp av en volontär på Vätternrundan China så fixade det sig med tågbiljetterna och vi förlorade inga pengar(tack gode gud för det)

20130927-090548.jpg

Men igår på själva resedagen höll det på att sluta riktigt illa redan från början.
Vi visste att det skulle ta ca 40min till tågstationen från SAS Radisson hotellet och att vi skulle nog hamna mitt i rusning på morgonen. Med hjälp av de på hotellet fick vi en taxi som skulle ta oss till tågstationen. Men inte riktigt. Efter 30min i taxin kände jag att det inte var riktigt rätt och visade biljetten.
Då skrek han till och sa: nonono, not airport?
Han hade alltså kört oss 30min mot flygplatsen vilket är i motsatt håll. I rusningstrafik.
Så vi fick ställa in oss på att inte hinna och började göra upp en plan om hur vi skulle göra om vi inte hann..

20130927-090423.jpg

Men med fem minuter hann vi!!
Vi fick spendera 1h40min i taxi, kanske inte enligt planeringen. Men att vi hann gör att det inte riktigt spelar någon roll!

Och väl framme i Shanghai var det dags att ta hand hotellproblemet. Så vi åkte till det hotellet vi bokade för att se om de kunde hjälpa oss. Tyvärr var hotellet ifråga fullbokat men personalen var verkligen hur bra som helst och hjälpte oss få ett annat hotell. Visserligen inte lika centralt, men helt nytt och mycket billigare.
Dessutom med ett badkar precis vid fönstret på 18våningen. Avkoppling i kvadrat. Nu är det semester!

20130927-093628.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.