Svar på frågor

Johanna:
Vad kul med frågestund och dina nya hemsida är jättefin! Jag undrar hur du tränar nu under vintern per vecka? Hur ofta du simmar och löptränar samt hur långt du springer?

Tack Johanna! Vad snällt sagt :) Nu är jag precis tillbaka efter en veckas halsfluss, som passande nog kom under de veckorna jag skulle få mycket timmar. Men under hösten/vinter diffar jag runt 15-20h lite beroende på hur livet runt omkring ser ut.
Jag springer mest kvalitets pass under senare delen av vintern och kommer när snön lägger sig att köra en hel del skidor som komplement(gillar inte cykel inomhus). Springer alltid enligt tid, 60min – 70min etc. Springer inte toklångt, men försöker alltid hålla 5min/km.
Simningen är något jag måste ta mig i kragen med- faller något bort så är det simningen. Men fyra pass i veckan försöker jag få in.

Sara:
Ang inlägget om vikthets.
Är det något du ser som något negativt eller positivt? Man kan ju egentligen se det på båda sätten, men hur har du tagit det hela?

Hm. Jag har faktiskt gått lite fram och tillbaka på hur jag ska se på det där. Vissa kommer med kommentaren ’de är bara avundsjuka’ direkt. Vilket jag inte riktigt köper.. Som du sa, man kan se det lite hur som helst. Men avundsjuka tror jag inte det grundar sig i.
Klart det kan tolkas som en vikthån, men om det nu är menat som det känns det oerhört långsökt. Dessutom är jag efter många års pikar ganska stålsatt mot just det. Men vill man göra mig förbannad är det en bra punkt att trycka på. Min kropp är min, och är formad för att funka för det jag vill att den ska klara av.
Men om jag ska höfta(och efter ha lyssnat på mångas kloka kommentarer) så vill jag tro att det handlar om att jag är en av de som ser normala ut i vår idrott. Jag ser ut som vem som helst. Ingen mage med 6-pack eller fettprocent under 5. Jag är vanlig. Vilket motiverar många och får dom att tänka: Kan hon så kan jag. Och just det kan jag verkligen leva med!
Och googla på vikten är väl bara för att få en tydligare bild av vad som är hälsosamt och realistiskt!?

Alle:
Någon skill du har som du gärna inte skryter om? :)

Hah, nja. Jag skryter väl om det mesta.. :P Men jag är faktiskt väldigt duktig på att sy och designa, har väl som alla tjejer haft en dröm om att bli designer. Men jag är mer inne på att skapa de perfekta cykelbyxan för tjejer än att göra klänningar.
Sen är jag väldigt trygg att prata framför en stor publik, vilket är kanske lite ovanligt men också väldigt lyxigt.

Helena:
Vad är det mest pinsamma du gjort på en tävling?
Samt: till en nybörjare, vilken tävling i Sverige rekommenderar du?

Oj, haha. Jag har spytt väldigt många gånger. Och gråtit ganska rejält under Vansbrotriathlon. Men det mest pinsamma är nog att jag under JEM i Pontevedra 2011 körde hoppfjäril mitt i simmomentet(vilket är strängt förbjudet) och lyckades hamna på bild. Där alla tjejer simmar utan tjejen från sverige som hoppar om alla.. Not my produdest moment.
Men till min stora lycka hoppade alla tjejer tillslut:
375837_295970070424439_561056606_nMig ser ni typ längst fram, hoppandes..

Jadu, Triathlon har ju ökat rejält under senaste åren och trycket på tävlingarna lika så. Det beror ju dessutom lite på om du ska höra olympisk eller halv IM. Men om jag går efter där jag hade bäst upplevelser i år: Jönköping(halv IM nästa år) och Örserum(bonnatävling som är riktigt mysig).

—————————————————————————————————–

Kul att jag fick in några frågor! Kommer ni på något mer så är det bara att kommentera så försöker jag svara så gott det går efterhand :)

Nu är jag inne på min tredje vecka på Playitas och vad jag tror kommer bli den bästa. Redan idag har jag fått till mer och vettigare träningen än vad jag gjorde på hela förra veckan.
Nu var jag sjuk- jag vet. Men ändå, åker man hit för att träna vill man ju göra just det.
Dessutom är det fantastiskt att ha mamma, pappa och Madde här. Riktigt bra gäng dessutom!
Så känner mig taggad och laddad inför kommande dagarna.

One Response so far.

  1. Cecilia Carlen skriver:

    Hej vännen
    Intressant med dina berättelser om olika utmaningar! Du är ju otroligt stark. Fin bild också i vattenbrynet ser ju bara kraften som är på väg!
    Jag körde ett 75 min spinnigpass igår kväll, kände mig väldigt stark . Hoppas det håller ett par veckor iaf. Berätta nu hur DU tränar just nu!
    Kram C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.