Triathlonfestligheter

Haft en väldigt bra helg!
Började bra redan i fredags då jag tidigt tog beslutet att åka ner till Borås för att köra Borås Triathlon på lördagen. Dessutom blev det morgonsimning med Ted Ås ute i Motala badet.
Eftermiddagen spenderade inne i stora tältet på torget där jag hjälpte till i 2XU montern!
Väldigt kul att stå där och få prata lite med förväntansfulla människor som skulle cykla något av loppen: tjejvättern eller halvvättern. Många bekanta ansikten dessutom, riktigt skoj :)
Sen kom Mike och Bella hem från Luleå i fredags, så det var mer eller mindre saker som hände hela fredagen.

Lördagen startade ganska tidigt med att jag vaknade upp i Alexandras lägenhet som jag fick låna över helgen då mina föräldrar hyrt ut huset, tryckte i min den traditionsenliga gröttallriken som är perfekt frukost innan race, åkte och hämtade upp sällskapen för dagen: Axel Ek och vi begav oss till Borås för att tävla lite!
Bilresan ner gick hyfsat förutom att vi körde igenom det sjukaste regnvädret någonsin. Tyckte förbaskat synd om tjejerna som skulle bege sig ut och cykla 90km i det vädret!
Men vi kom fram välbehållna lagom till 90min innan start, helt enligt schema.
Borås Triathlon är en 10-dels Ironman som går av stapeln i centrala Borås. Fina banor och ett bra arrangemang som Colting ligger bakom.
10-del Ironman innebär precis vad det låter som: en tiondel av alla sträckor= 380m sim, 18k cykel och 4,2km löpning. Innan start hade jag inte mycket förväntningar, jag anmälde mig dagen innan så uppladdningen på 24h bidrar inte till några stordåd direkt.
Men jag ville ha en bra genomkörare och det fick jag!
Simningen var väl det, återigen, som inte riktigt var som jag hade hoppats. Jag vet inte om det är något mentalt(börjar faktiskt fundera på det) men jag får inte ut ens hälften av den kapacitet som jag känner att jag har i kroppen.

10457394_10152197066226687_427127028_oCyklingen tycker jag att jag kunde trycka på ganska bra. Men det var rätt störande då de var en hel del drafting ute på banan, domare saknades; det hade dock inte påverkat slutresultatet i damklassen men det hade kunnat se mycket snyggare ut i det stora hela.. Lördagens thumbs up gick ialla fall till Eva Nyström för en ruggigt snygg första del av cykeln- hon plockade in 45sek på mig på 9km och jag cyklade knappast sakta.. Väl inne vid växling var jag tvåa med ca 15sek upp till Eva!
Att plocka in den visste jag skulle kräva ett mindre mirakel så fokus låg på att inte tappa allt för mycket.
10426045_10152197066236687_1101944511_oJag tappade hel del. 1min för att vara exakt på de 4,2km löpning. Det var väl ingen nyhet att hon springer så mycket bättre än mig. Men det är lite svidande ändå.
Fick dock till, i mina mått mätt, en stabil och ganska okej löpning! Det var en väldigt bra bana med asfalt, kullersten och grus som underlag samt lite kuperat. För varje lopp som går så blir det aningen bättre. Fortsätter jag med mina babysteps så kanske jag är i fas lagom till att jag fyller 26.. Skämt åtsido så är jag nöjd! Vill passa på och tacka Colting Coaching & Borås Triathlon för en bra tävling.


—————————————————————————————————–

På lördagskvällen var det reunion med en massa gamla skolkamrater!
Hur galet det än låter så ’fyllde’ Triathlon Gymnasiet 20år förra året och nu var det dags att fira.
Det blev en helt grymt rolig kväll med världens bästa sällskap. Att träffa folk som man inte träffat på fleraflera år och att det ändå känns som förra veckan är ju bara så härligt.
Under gymnasietiden hittade man verkligen vänner för livet, även fast man inte hörs regelbundet så vet man att det är tjejer och killar som man alltid har kul ihop med.

Foto: Reunion with old classmates. Motala Triathlongymnasium celebrates 20years!!  #motala #triathlon @linneaholmertz @idasalonen @sofiamberggren @stinajelk @emelielietri @lovisahjalmar

Saknat tjejerna så in i tusan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.