Vansbrohelgen

20140708-205059-75059112.jpg

Det blev en minst sagt lyckad helg i Vansbro till slut. Att ha hela familjen på plats och få mysa runt i fantastiska Vansbro.
Jag gick in med målet att placera mig topp 5 vilket jag klarade av på både Vansbrosimningen och Tjejsimmet tillslut.
Det har under hela helgen varit ganska blandade känslor då jag under lördagen var väldigtväldigt missnöjd med min simning.
Vid starten på det 1500m långa loppet var det fullständigt kaos som satte prägel på hela loppet därefter. Jag fick tokmycket stryk och som Emma Graaf sa i Dalarnas Tidning: Det var som en laxodling.
Som någon som tävlat en hel del internationellt och kört några öppet vatten lopp i mina dagar så berättar det ju rätt mycket när jag säger: detta var det värsta jag varit med om.
Sånt slagsmål som försiggick där är inte okej.
De bästa simmarna hade inte en chans när de som inte är lika bra simmare(som tror att de ska avgöra loppet första 100m) bokstavligt talat simmar över dom för att sedan syra på sig och blocka.

Det försiggick ett test på att försöka undvika de mesta slagsmålet och att redan från början göra en tydlig uppdelning i loppet, nämligen något som kallade superelit ledet.
Tanken med ’Superelit’ var att några utav Sveriges högst rankade Öppet vatten simmare(ca 40pers) skulle starta i en egen fålla ca 10m före resten. Vilket på pappret lät som en väldigt bra idé då just starten är ganska kritiskt moment när det gäller topp-placeringarna.
Men det som hände var att alla som inte var seedade i super-elit struntade fullständigt i reglerna och simmade fram i vår fålla ändå.
Och i vanlig ordning: gör en det så följer alla efter.
Tyvärr fanns ju heller ingen möjlighet för funktionärerna(inte deras ansvar ärligt talat) att hålla reda på vilka som var seedade eller ej.
Tycker som alltid att fusk är riktigt tråkigt.
Är det fusk att starta med oss tänker ni?
-Ja, är man seedad att starta lite längre bak så SKA man göra det.
Tänk er själva om någon som knappt kommer topp 500 skulle ställa sig före Jörgen Brink på Vasaloppet? Trots att man fått tydliga order om att INTE göra just detta?
Diskad tycker jag man ska bli. Egentligen ska hela bunten som struntar i vad arrangörens sagt åt dom bli det.
Det är inte arrangörens uppgift att sålla ut folk, det är varje simmares egna uppgift att följa regler och visa hänsyn, men däremot är det arrangörens uppgift att i efterhand diska de som fuskat.
As easy as that.
Nog om det. Jag vet att mina simmarkollegor kommer att jobba fram ett bra system för att undvika detta i framtiden.

20140708-205058-75058418.jpg

Jag är supernöjd med vad jag lyckades åstadkomma under loppet ändå.
Jag kom på en fin tredjeplats och det är jag väldigt glad över! Det är min femte gång på Vansbro-pallen och kändes som en liten comeback efter några år med alldeles för dålig simning.

Under Tjejsimmet fick vi i alla fall möjligheten att tävlingssimma hela vägen.
Och just Tjejsimmet är det lopp jag under helgen är mest nöjd med.
Jag simmade på hyfsat bra men kom igång som bäst lagom till 600m sträcket. In i mål(en platta ovanför huvudet vid målportalen som tar tiden på ditt lopp, först när du gått i mål via den proceduren får du din tid och placering) var jag tvåa bakom ruggigt starka danskan Mathilde.
Jag hade ynka 1,5sek upp till en seger men jag hade inget mer krut just då.
Och en andra plats är verkligen inte fy skam:)

Nu är det sista finliret inför SM i Västerås som pågår.
Glädjande nog vet jag att simformen är det inget fel på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.